Vibe Awards
de prijs voor ondernemend IT talent

Blog

Stay tuned

Uptime Group staat voor een uitdagende toekomst met veel nieuwe medewerkers

"Wie een goed idee heeft, krijgt hier alle kansen om dat met de juiste ondersteuning uit te werken"

Voor een succesvolle carrière in de IT-wereld heb je niet noodzakelijk een technisch diploma nodig. Daarvan is de charismatische Rita Verreydt het levende bewijs. Met een diploma geschiedenis op zak, groeide ze uit tot één van de bekendste Vlaamse topvrouwen in de IT-wereld. Vandaag staat ze als ceo van Uptime Group aan het hoofd van meer dan 350 infrastructuurspecialisten. En dat zouden er de komende jaren heel wat meer kunnen worden. 

Rita, je bent ceo van de Uptime Group. Hoe ben je dat geworden?
"Lang geleden ben ik in de sector gestart in een salesfunctie. Ik ben geschiedkundige van opleiding, maar ben altijd geïnteresseerd geweest in IT. Vanaf dag één heb ik gewoon mijn ding gedaan. Ik heb goed geluisterd naar klanten, en ben altijd geïnteresseerd geweest in medewerkers en concepten. Ik heb het geluk gehad dat ik redelijk snel algemeen directeur ben geworden binnen een internationale groep." 

"Na 23 jaar in hetzelfde bedrijf ben ik overgestapt naar de Cronos Groep. Aanvankelijk als consultant, maar al snel hebben ze me gevraagd om Uptime Group, één van de clusters binnen de groep, te leiden. En zo ben ik op deze stoel terecht gekomen."

Waarom ben je overgestapt naar de Cronos Groep?
"Cronos staat gekend voor zijn ondernemerschap en dat sprak me wel aan. Ik wou zelf mijn schouders onder een bedrijf zetten, nog meer dan ik tevoren al deed. Ik wilde mensen samenbrengen om samen iets wezenlijks te maken. Die mogelijkheid krijg je binnen de Cronos Groep. Je kan er creatief zijn en nieuwe ondernemingen oprichten." 

"Los daarvan wilde ik ook werken voor een Belgisch bedrijf. Ik had meer dan 20 jaar voor een internationale beursgenoteerde onderneming gewerkt. Het was tijd voor iets anders. Ik ben heel erg blij dat ik die keuze heb gemaakt."

De IT-wereld wordt gepercipieerd als een echte mannenwereld. Hoe ervaar jij dat als vrouw aan de top?

"Die vraag wordt me regelmatig gesteld. Het is inderdaad zo dat de IT-wereld een mannenwereld is. Vrouwen, en vooral vrouwen aan de top, zijn een schaarse uitzondering. En dat is jammer. "

"Dat heeft veel te maken met hoe er naar IT wordt gekeken. Voor veel mensen is een IT'er nog steeds de nerd met het brilletje die in een donkere kelderkamer aan een computerscherm gekluisterd zit. Dat is een achterhaalde visie. De wereld is de afgelopen jaren immens veranderd. Ze zijn er nog wel, die nerdy IT'ers, maar IT is veel breder en completer geworden."

"Met meer vrouwen in IT kan de wereld er veel mooier en beter gaan uitzien."

"IT'ers zijn mensen die praten met andere mensen, die luisteren naar problemen en die bereid zijn om er een oplossing voor te bedenken. Mensen die bereid zijn om de wereld vooruit te helpen. Moet je daar technisch voor zijn? Ja, voor sommige aspecten wel, maar de IT-wereld is veel meer dan die technische kant. In sommige jobs moet je vooral heel goed kunnen luisteren. Daar moet je de vertaalslag kunnen maken tussen wat er nodig is en hoe de technische mensen dat voor elkaar kunnen krijgen. En daar heb je vaak een hele hoop vrouwelijke skills voor nodig."

"Wanneer ik ga praten voor scholen, dan ontdekken studenten vaak een waaier aan IT-jobs waar ze het bestaan niet eens van konden vermoeden. Stuk voor stuk jobs die absoluut ook geschikt zijn voor vrouwen. Je hebt in de wereld ongeveer 50% mannen en 50% vrouwen. Je hebt dus sowieso vrouwen nodig om de juiste tools te ontwikkelen. Met vrouwen in IT kan de wereld er veel mooier en beter gaan uitzien."

Je zegt dat Cronos gekend staat voor zijn ondernemerschap. Wat maakt volgens jou een goede ondernemer? Welke eigenschappen heeft die nodig?
"Een ondernemer mag in de eerste plaats geen schrik hebben. Geen schrik om in zichzelf te geloven, maar ook om op anderen te vertrouwen. Ten tweede moet een ondernemer ervoor durven gaan. En natuurlijk bereid zijn om af en toe tegenslagen te incasseren."

"Mijn advies voor startende ondernemers? Als je een doel voor ogen hebt, neem het dan vast en ga ervoor. Geloof in jezelf en omring je met de juiste mensen. Dan lukt het wel."

Heb je als ervaren topvrouw in IT nog andere tips voor jonge ondernemers?
"Ja. Een heel belangrijke tip: als je een idee hebt, maak dat dan bekend. Verstop je niet in een hoekje. Praat er met zo veel mogelijk mensen over en zorg dat je omringd wordt door mensen die je kunnen helpen. Elk goed idee moet getoetst worden, moet gefinetuned worden. En dat doe je niet alleen. Dat doe je door te praten met mensen met ervaring. Met mensen die uit een andere wereld komen ook. Dat is enorm belangrijk. Vraag om hulp. Dan heeft je idee veel meer kans op slagen."

"Er is trouwens geen enkel idee dat te gek is om gerealiseerd te kunnen worden. Het kan zijn dat het te vroeg is voor jouw idee, dat wel. Maar dat ontdek je pas als je ermee naar buiten komt." 

En met de Uptime Vibe Awards willen jullie mensen de kans geven om met hun idee naar buiten te komen.
"Klopt. Wie een goed idee heeft, krijgt hier alle kansen om dat met de juiste ondersteuning uit te werken en eventueel om te vormen tot een onderneming. " 

"Voor ons als groep zijn de Uptime Vibe Awards ook een goede manier om wat meer naamsbekendheid te krijgen. We willen allemaal samen duidelijk maken dat we naar gedreven mensen op zoek zijn. Vandaag is iedereen op zoek naar jong talent. Als we via de Vibe Awards aan al die talenten kunnen laten weten dat de Uptime Groep een plek is waar ze met hun ideeën terecht kunnen, dan sta ik daar 200 procent achter. Als we op die manier onze positieve vibe naar buiten kunnen brengen, waarom niet? 

"We staan in de wereld van infrastructuur voor een immense transformatie. Ik zou het heel fijn vinden mochten we via de Vibe Awards in contact kunnen komen met mensen die ons nieuwe ideeën kunnen aanbrengen."


Wat zijn jouw verwachtingen van de Vibe Awards?
"Eerst en vooral wil ik opnieuw mensen warm maken voor een carrière in IT. Er zijn zo veel mensen met goede ideeën, en die wil ik leren kennen." 

"Weet je, we staan in de wereld van infrastructuur voor een immense transformatie. De bedrijfswereld is in razendsnel tempo aan het veranderen. Ik zou het heel fijn vinden mochten we via de Vibe Awards in contact kunnen komen met mensen die ons nieuwe ideeën en inzichten kunnen aanbrengen. En als we die mensen vinden, dan willen we hen de kans geven om hun ideeën uit te werken."


Met de Vibe Awards wil je de Uptime Groep meer naamsbekendheid geven, zeg je. Laat ons even de daad bij het woord voegen. Maak eens wat reclame voor jezelf. Waar kunnen jullie mensen en bedrijven mee helpen?
"Wij zijn een dienstverlenend ICT-bedrijf dat zich toespitst op infrastructuurvraagstukken. Binnen de brede IT-wereld hebben we ons gespecilaiseerd in alles at met infrastructuur te maken heeft. Ook dat is een heel breed vakgebied, met veel expertises, maar met de verschillende bedrijven van de groep beheersen wij ze allemaal. We hebben alle profielen en experten in huis en beheersen het hele scala. Wij houden ons bezig met de storage, met het netwerk, de security, managed services. Zowel bij de klanten in huis, maar ook in de cloud."

Wat zie jij als de grote uitdaging voor de groep?
"Het vinden van het juiste talent, dat is absoluut de grootste uitdaging. Gezien de digitale transformatie waar alle bedrijven mee bezig zijn, is IT niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Nu niet, en binnen 10 jaar niet. Er is meer dan werk genoeg, maar daar heb je het talent voor nodig." 

"Als we 's morgens de kraan opendraaien, dan vragen we ons niet meer af hoe het komt dat er water uit stroomt. Met IT is het een beetje hetzelfde."

"De IT-wereld wordt hoe langer hoe complexer. Mensen denken vaak: ik doe mijn laptop open en connecteer me, maar ze vergeten wat er achter schuilt. Vergelijk het met elektriciteit en water. Als we 's morgens de kraan opendraaien, dan vragen we ons niet meer af hoe het komt dat er water uit stroomt. Als we het licht aansteken, dan vragen we ons niet af waarom de lamp brandt. Als je er wat meer over nadenkt, dan weet je dat er gigantische centrales zijn die moeten draaien vooraleer dat licht aangestoken kan worden of vooraleer er water uit die kraan komt." 

"Met IT is het een beetje hetzelfde: iedereen vindt het maar normaal dat je altijd en overal bereikbaar bent met je smartphone. Er zijn heel veel mensen die een job hebben en ervoor zorgen dat jij je smartphone elke dag kan gebruiken. En dat wordt te vaak vergeten."

Bedankt voor dit gesprek.
"Graag gedaan."